Halloween i Tivoli

15. oktober, 2017

DSC_0592

Halloween i Tivoli

Halloween i Tivoli er blevet en af Danmarks mest søgte attraktioner i en forlænget efterårsferie, fordi der er noget at nyde for alle aldersgrupper Allerede uden for Tivoli kommer man i halloween-stemning. Ikke mindst hvis man har taget turen til København som en afslappet togrejse og kommer ud af hovedbanegården med udsigt til tre gyngende græskarmænd med bjergrutsjebanen som baggrund.

DSC_0598

Udsigten til Tivoli fra Hovedbanegården

Turpas og entre er indkøbt på forhånd, så man sparer en masse tid, og man søger straks ned mod Plænen. På vejen kommer man forbi DM i græskar – halløj, hvor kan de blive store – og de første finurlige opstillinger af græskar, kranier, hekse med koste, alt sammen bygget op med mængder af halmballer. Den store scene er klar til store halloweenshow, bl.a. to gange hver eftermiddag med Rasmus Klump, der er flyttet fra Rasmus Klumps Verden, den store legeplads ud mod Rådhuspladsen, som alligevel bobler af intenst liv hele dagen.

DSC_0559

Vejen fra hovedindgangen til Plænen

Hyggen er fantastisk midt i al halloween-uhyggen, og børnene opdager hele tiden nye, opfindsomme detaljer: En Kande, som der hele tiden løber vand ned fra, men som tilsyneladende ikke får tilført nyt vand – hvordan kan det hænge sammen? Den uhyggeligt høje og vilde karrusel, hvis stole alle har fået koste under sig. Pariserhjulet, hvis balloner er blevet til græskarhoveder. Fugleskræmsler og i bolchekogeriet halloweenbolcher.

DSC_0593

Kanden, der løber med vand, selv om der tilsyneladende ikke tilføres vand. Uhyggeligt!

En stor del af de besøgende kommer for at nyde haven i fred og to, studere de mange ting i de butikker, der er flyttet ind for lejligheden, men ikke er så meget for de vildeste attraktioner. Dem nyder børn og unge i fulde drag, fordi køerne ikke er så lange, som de ofte er om sommeren. Mange tager den i Odinsekspressen, Bjergrutsjebanen, Dæmonen etc. i fast kredsløb. Andre gør det samme i Minen eller Den Flyvende Kuffert, og der er god gang i boldene i Galoppen, nedskydningen af bjørne eller Det Muntre Køkken for ikke at tale om de mange, der forsøger at få deres chokolade med hjem på rouletten. Det eneste, man savner, er den hyggelige sporvogn Linje 8, som de mange ekstra pavilloner desværre ikke har levnet plads til.

DSC_0564

DM i græskar

Til gengæld er der masser af steder, hvor man kan spise og drikke, såvel uden- som indendørs, rækkende lige fra Brødrene Price i Tivoli til Churroria – Lune Spanskrør. Mange steder vil den, der er kommet i haven i årtier, opsøge af nostalgiske årsager, fx Færgekroens Bryghus, Grøften. De vil til gengæld af de unge blive trukket med til Fish & Chips, den nye Letz Sushi eller måske Wagamama med japansk og asiatisk mad, mange af retterne temmelig stærke, så man skal være sikker på, hvad man bestiller – og så er der jo Rasmus Klumps Pandekagehus med mad og dessertpandekager, selv om man må savne det kys, som Rasmus’ mor Mary altid lod ledsage sine lækre pandekager.

Når mørket falder på, kommer de titusindvis af lys til deres ret, og det er helt svært at forlade den gamle have, hvis ikke de mindste nu var møre og simpelthen ikke kunne kapere mere på den dag. Tivoli slår stadig alle andre danske forlystelsesparker på atmosfæren, selv om man føler, at det kommercielle har fået sit, og man med sin gode hukommelse savner de mange små pavilloner med gratiskoncerter i dagens løb. Halloween i Tivoli er ikke mindst den perfekte udflugt i efterårsferien for bedsteforældre med børnebørn, som netop i den uge formentlig er Danmarks primære målgruppe.

Fotos: Mette Novrup.

Posted in Generelle nyheder | Ingen har kommenteret »