Efterårsferie på Jernbanemuseet i Odense

17. oktober, 2017

Efterårsferieaktivitet

Hvad skete der med B45?

Mandag 16. oktober 2017 kl. 10:10

Hvad skete der med B45?

Kørsel i minitog på Jernbanemuseet
Efterårsferieaktivitet: Hvad skete der med B45?
De to spøgelser, der kom galt af sted med B45. De hvide skygger er spindelvæv!

Jernbanemuseet i Odense er et perfekt udflugtsmål for hele familien i efterårsferien, og det er ikke sikkert, at det er de ældre, der vil hjem først.

Hvad er der mon sket med damplokomotivet B45, som i 1928 var det første, der kom på DSB-museum? Nu er det fundet overdækket med spindelvæv, skeletter og edderkopper, og der kommer lyde og damp fra det. Det ligner grangiveligt et spøgelsestog, og det er det også. Heldigvis er der hjælp til at løse mysteriet fra nogle gamle film og fotografier samt ikke mindst fra Brian Wetterstein og Per Rasmussen fra Teateret, der gik i sort, der er blevet til to meget underholdende spøgelser, der forstår at improvisere i perfekt kontakt med deres publikum.

Et publikum, der ved, at B45 faktisk er eksploderet, og som har fundet årsagen, før de kommer ud i spøgelses-jernbanevognen.

Mysteriet om B45 holder ikke alle besøgende fangen, først og fremmest fordi museet er så fuldt af jernbanehistorie, som man bliver optaget af. Gamle, pragtfulde damplokomotiver; alskens togvogne, rækkende fra den usleste 3. klasse med kanonhårde sæder til kongelige salonvogne; film om snerydning, bl.a. med sneplov, af jernbanespor til indesneede tog; diverse små køretøjer til få personers kørsel på skinner: Dræsiner, skinnecykler, skinnebiler etc.; udstillinger med jernbanefærger og ikke mindst en fascinerende film om isbrydning; en tur med et minitog, der tages udendørs i godt vejr og indendørs i dårligt; gennemgang af H C Andersens forhold til det nymodens fænomen, jernbanen; udstilling om Storebæltsforbindelsen og bygningen af tunnelen under bæltet; og en særudstilling med temaerne Interrail og Wagon Lits. Man kan klatre rundt i det meste.

Meget er interaktivt. Man kan styre signaler, starte modeltog, spille computerspil og opbygge toganlæg, og for børnene er der en Børnebanegård på balkonen, modelleret efter den tidligere udgave af Odense Banegård med en kommandopost, hvorfra man kan styre togtrafikken.

Kerteminde er i efterårsferien fuld af fine attraktioner, men er der plads til en udenbys tur, er Danmarks Jernbanemuseum, der ligger i tilknytning til Odense Banegårds Center, en fascinerende mulighed, der taler til alle generationer – og i efterårsferien kan man desuden komme ud at køre med veterantog. Pas på med at tro, at det taler til de unge. Det er mest til ældres nostalgi, for når toget er godt af sted, og der er gået ti minutter af den time, turen tager, kommer det forventningsfulde spørgsmål: – Og hvad så?

-up

 

Posted in Anmeldelser, Generelle nyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »