Ole Vedbys geniale streger er årets gave

26. november, 2017

Ole Vedbys geniale streger er årets gave


Forsiden af heftet med Ole Vedbys karikaturer

Maleren og bladtegneren Ole Vedby har i mere end fem år forlystet læserne af Kjerteminde Avis med sine satiriske tegninger. Nu er et udvalg af de bedste samlet i heftet ’Øl, fisk og hornmusik’, der er årets oplagte kalender-, jule- eller mandelgave.

Kryds i kalenderen ved fredag d. 1. december, hvor Ole Vedby i tiden 13.30 – 14.30 hos VisitKerteminde, Strandvejen 6, signerer ’Øl, fisk og hornmusik’ – et hefte med satiriske tegninger, hvis satire retter sig mod primært lokale forhold, men også ind imellem har større udblik.

 


Ole Vedbys kommentar til problemerne med først at få etableret – og derefter husket – stop for IC-togene i Langeskov

 

Ind imellem gør Vedby sig lystig over en morsom sproglig vending eller får en overraskende association, men bedst er han, når han kommenterer aktuelle sager som togstoppet i Langeskov, ældrepleje eller det politiske spil på Rådhuset, hvor vi kan konstatere, at her er et område, hvor Hans Luunbjergs borgmestertid er udødeliggjort, og den musikalske side af Teknisk Forvaltning ikke er nedtonet. Muligvis er de ’manglende’ partiskift efter det netop afholdte valg et resultat af Vedbys forslag til, hvad man kan gøre ved partihoppere!

 


Mange ældre føler sig koblet af samfundet

 

Heftet koster 80 kr., dog kun 50 for abonnenter på kjavis.dk eller dem, der på fredag dukker op på turistkontoret hos VisitKerteminde til signering. Der vil desuden blive et helt særligt underholdende indslag under signeringen. Et, der vil vække opsigt og kalde på det store smil, men det løfter vi først sløret for en af de nærmeste dage.

For Kjerteminde Avis har det særlig betydning, at Vedby har stillet sine tegninger vederlagsfrit til rådighed og med besked om, at de må benyttes til at styrke avisens økonomi, som næppe nogensinde vil gøre den til et attraktivt investeringsobjekt. Det kommer bl.a. til at ske ved en daglig auktion i december over Vedbys originale tegninger. Det kommer vi tilbage til.

Posted in Generelle nyheder | Ingen har kommenteret »