Jan Hertz var en tyfon

10. februar, 2018

Jan Hertz med et af aftenens tusinde udtryk (foto: Emil Andresen).

 

Ingen af tilhørerne var efter en aften i selskab med Jan Hertz i tvivl om, hvorfor han er et af Danmarks store navne i teaterverdenen.

Årets instruktør af Kerteminderevyen begejstrede de fremmødte revyvenner, da han fortalte om sit liv, sin karriere og sine visioner for Kerteminderevyen.

Ingen af tilhørerne var efter en aften i selskab med Jan Hertz i tvivl om, hvorfor han er et af Danmarks store navne i teaterverdenen.

I aftenens løb fortalte Hertz, der i år skal instruere Kerteminderevyen, om sit liv, fra han som ung i en kendt juvelerfamilie blev forsøgt afskrækket fra alt, hvad der har med teater at gøre, til han i dag turnerer med sin ’Senior Stand Up’ mellem alle de forskellige instruktionsopgaver.

I tiden imellem har han arbejdet med teater og film på alle tænkelige fronter: Som skuespiller – den største oplevelse formentlig at være konferencier i ’Cabaret’, som producent, som interviewer i et kolossalt antal talkshows, som koreograf – det var nu kun i den pure ungdom –, som teaterdirektør for adskillige teatre og som instruktør.

 

Jan Hertz fik vist, hvordan han dansede ballet, udklædt som Dronning Margrethe, ved regentens 50 års fødselsdagsshow (foto: Emil Andresen).

Instruktionsopgaverne rækker fra ’Anne Franks Dagbog’ til de fleste af Danmarks store revyer og forestillinger som ’Piaf’, som på en måde gav Lisbeth Dahl hendes seriøse sanggennembrud. Med en svensk mor og en evne til at såvel tale som – vigtigst – tænke svensk har en stor del af opgaverne ligget ’hinsidan’, hvor han har arbejdet intensivt sammen med Eva Rydberg. Hun er lige så sprælsk og kompromisløs som Hertz, og så er hun faktisk uddannet i Odense, hvor hendes første store rolle var som Anybody i West Side Story.

At Hertz er valgt til Kerteminderevyen skyldes, at ensemblet pegede på ham som deres første forslag, og han sagde ja uden at bede om betænkningstid. Han har tidligere arbejdet med Trine Gadeberg, Farshad Kholgi og direktør Mads Nørby, og han er allerede i gang med Kim Hammelsvang og skal møde Marie Mondrup for første gang i næste uge.

Onsdag aften optræder Hertz med sin Senior Stand Up i Vissenbjerghus og torsdag i Haarby, som det kan være værd at opsøge for at få – endnu – en stor oplevelse og en ide om manden, der skal forgylde Kerteminderevyen 2018.

Posted in Anmeldelser, Kerteminderevyen | Ingen har kommenteret »