Mit liv med Touren – at finde logi Frankrig rundt

23. juni, 2022

Langt fra alle, der søger akkreditering til Tour de France, får det. De mærkværdigste mennesker forsøger at komme ind i varmen, og de presseansvarlige fortalte mig, at der var en person, der skrev et lille landbrugsblad i Nordjylland, der ville til Tour de France. Det gik naturligvis ikke.

Billede1-3

Jeg har mit eget bureau, Ruder 7, som efterhånden havde været akkrediteret til et stort antal begivenheder, så det er almindelig kendt, og da jeg pludselig fandt ud af, at jeg ville skrive en bog om det første rent danske hold, Memory Card Jack&Jones, der kørte Touren i 2000, var det intet problem at blive akkrediteret.

Jeg aftalte at køre sammen med Herning Folkeblads journalist, der blev skiftet ud halvvejs. Først Kenneth Kristiansen og derefter den gamle ishockeystjerne Frits Nielsen, ikke at forveksle med hans søn Frans. De var utroligt flinke og dygtige begge to, så vi fik et fint samarbejde. Folkebladet tog udgiften til bilen på betingelse af, at jeg kunne skaffe logierne og tage mig af alt, der skulle ske på fransk.

Vi besluttede os alt for sent, så mange mente, at det ville være umuligt at få tag over hovedet, men jeg fik lavet et fint ’klynkebrev’ på fransk om, hvad der var årsagen til, at vi var for sent ude, og så købte jeg Guide Michelin og gav mig til at sende mails.

Helt overraskende var det intet problem. Om det er sådan stadig, skal jeg ikke kunne sige, men den gang bekymrede Touren sig ikke om hoteller med mindre end 20 værelser, så vi fik hotel på alle flade etaper, et sted kun 50 m fra mållinjen!

Det var værre i bjergene, simpelthen fordi der er så øde, at der ingen hoteller er. Her måtte vi gå tiggergang hos Tourens ansvarlige for værelser. Det var nogle meget søde og effektive kvinder, som vi spøgte meget med, og som hele tiden fandt nogen afbestillinger, som vi kunne overtage.

Kun en gang måtte vi køre langt til et logi. Fra et mål på en bjergtop skulle vi 120 km ad meget snævre bjergveje med masser af sving og voldsomme fald i bælgmørke, efter at det journalistiske arbejde var afsluttet for mine ledsagere, og jeg havde skrevet om dagens etape til min bog.

For dén blev rytmen, at om morgenen lå der korrektur på det, jeg havde sendt den foregående aften. Den fik jeg læst i dagens løb, mens jeg sugede til mig af dagens etape. Om aftenen skrev og sendte jeg så næste historie.

Afslutningen i Paris var intet problem. Bilen var afleveret, og jeg sad i presserummet og skrev frem til kl. 20, hvorefter jeg startede bilen og kørte nordpå. Kl. godt 6 overgav jeg på en rasteplads lige nord for den tysk-danske grænse det, der var tilbage til bogen, til Claus fra trykkeriet Toptryk i Gråsten, som jeg samarbejdede med. Billederne tog jeg dels selv, dels havde jeg en aftale med sportsfotografen Lars Rønbøg, så den side var i orden.

Desværre tog trykkeriet i nogle tilfælde de urettede ark i stedet for de korrekturlæste, så dele af bogen har for mange trykfejl. Øv! Den slags er der heldigvis ikke i min e-bog om ‘Stjernerne og Vinbærerne’.

Søgeord:
Posted in Generelle nyheder, kultur | Ingen har kommenteret »