Indlæg oktober, 2010

Programnoter til Pro Musica koncerter

onsdag, 27. oktober, 2010

En ny aktivitet i 2010 har været at skrive programnoter til Odense Symfoniorkesters Pro Musica-koncerter med kammermusik. Det har været temmelig meget morsommere, end jeg havde drømt om, for der gemmer sig de utroligste historier bag hvert eneste værk, der opføres, hvadenten de ligger i værket, i den tid, hvor det blev skrevet, eller i komponistens liv og arbejde.

Et møde med noteskriverne til de øvrige koncerttyper var inspirerende.

Jeg har lagt link til Odense Symfoniorkester, og herfra kan man finde Pro Musica-koncerterne med noterne.

Tags:
Kategori Generelle nyheder, Musik | Kommentarer lukket til Programnoter til Pro Musica koncerter


Golftur til Mauritius

onsdag, 27. oktober, 2010

Mette og jeg var på en kombineret arbejds- og golftur til Mauritius og Dubai med Blixen Tours. Alt var utroligt godt organiseret, og banen på Anahita på østsiden af Mauritius var en nydelse. Måske ikke så overraskende, for den var designet af Ernie Els. På en fridag spillede vi Bernhard Langer-banen på Ile aux Cerf. Med store forventninger, da den nogle steder regnes blandt verdens ti bedste, men heller ikke det er så så svært at være enig i efter at have spillet banen.

En udflugt havde flere gode indslag. Især to kan anbefales varmt. For det første markedet i hovedstaden Port Louis. Ikke det strømlinede i den store stenhus, men friluftsmarkedet i de snævre gader, hvor folkelivet udfolder sig; for det andet den botaniske have nord for hovedstaden. Jeg er skeptisk over for botaniske haver, men denne her – og ikke mindst en fantastisk vidende og humoristisk guide – var noget særligt og bør med i enhver udflugt på Mauritius.

Dubai var en varm oplevelse, og man skal formentlig ikke lave stop der før november – februar. Det var ingen udpræget fornøjelse at spille Majlis-banen i 43 graders varme i den skygge, der ikke var – det var kun udholdeligt, fordi servicen var så god, og vi vidste, at det var her, Thomas Bjørn gik fire runder med Tiger Woods og vandt i 2001.

Byen er imponerende med verdens største af alt muligt, men den er ikke særlig charmerende. Der er masser af gode indkøb at gøre i de store malls, og ørkensafarien med ræs på klitterne efterfulgt af barbecue med mavedans var en stor oplevelse.

Vi kommer næppe til Dubai mere, men Mauritius kalder på en gentagelse.

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder | Kommentarer lukket til Golftur til Mauritius