Indlæg august, 2015

Golf med glimt i øjet

onsdag, 26. august, 2015

Så er min bog nr. 120 på markedet. Den er udsendt på forlaget Turbine, er på 198 sider til kr. 150 og illustreret af WOW, Werner Wejp-Olsen.

Den har ti års opsamlede artikler med humor og lune sammen med en række rene brandere, men det, der skal sælge den, er helt sikkert de mange sjove facts og historier om det daglige liv i golf fra Ryder Cup til begynderkurser.

golf_med_glimt_i_jet_anedokter_og_historiske_glimt_fra_golfens_verden-svend_novrup-33330586-frntl

Leif Nyholm har anmeldt bogen til GOLFBLADET, der udkommer på fredag, og jeg fik et chok, da hans anmeldelse indledtes med Der findes en hel del golfbøger på markedet, og det er svært, når man har været aktiv i topgolf i mange år, ikke at kende alle de gode, sjove historier. 

Åh nej, ser han sådan på den?! Men det gjorde den heldigvis ikke:

I Novrups bog ’Golf med glimt i øjet’ venter en overraskelse. Den refererer ikke kun til de gamle historier, som vi alle sammen kender, men glæder i stedet ved at fortælle en masse facts og historier, som man ikke har hørt før, og serverer dem med præcis det lovede glimt i øjet. Masser af små anekdoter og historier, som får smilet frem på selv den mest hærdede traditionalist. Fx er det spændende og morsomt at læse om alle de forskellige former for holes-in-one, bl.a. kondorer (holes-in-one på par-5-huller), om mystiske eagles eller om en gammel skotsk pros electic score (dvs. bedste score på hver at sin banes huller gennem en lang karriere). Det får mig til at tænke på, hvad jeg egentlig har lavet af scorer på den gamle Asserbobane, hvor jeg har spillet så mange runder, at jeg bliver helt rundtosset bare ved tanken. En let læst bog, der får smilet frem og får sat sindet i gang med tanken om den golf, man selv har spillet i et efterhånden langt liv, og Werner Wejp-Olsens illustrationer er også præcis af den slags, der stimulerer smilet med deres ofte lidt skæve vinkler på golfen.

Hans overordnede konklusion er:

’Golf med glimt i øjet’ er meget mere end en anekdotebog. Den fortæller morsomme facts med glimt i øjet og kalder ens egen karriere frem på nethinden.

For tiden læser Kronprins Frederik og Thomas Bjørn i bogen, som de modtog og takkede for ved Made in Denmark.

 

Kategori Bognyheder, Generelle nyheder, Golfnyheder | Ingen har kommenteret »