Indlæg oktober, 2017

Efterårsferie på Jernbanemuseet i Odense

tirsdag, 17. oktober, 2017

Efterårsferieaktivitet

Hvad skete der med B45?

Mandag 16. oktober 2017 kl. 10:10

Hvad skete der med B45?

Kørsel i minitog på Jernbanemuseet
Efterårsferieaktivitet: Hvad skete der med B45?
De to spøgelser, der kom galt af sted med B45. De hvide skygger er spindelvæv!

Jernbanemuseet i Odense er et perfekt udflugtsmål for hele familien i efterårsferien, og det er ikke sikkert, at det er de ældre, der vil hjem først.

Hvad er der mon sket med damplokomotivet B45, som i 1928 var det første, der kom på DSB-museum? Nu er det fundet overdækket med spindelvæv, skeletter og edderkopper, og der kommer lyde og damp fra det. Det ligner grangiveligt et spøgelsestog, og det er det også. Heldigvis er der hjælp til at løse mysteriet fra nogle gamle film og fotografier samt ikke mindst fra Brian Wetterstein og Per Rasmussen fra Teateret, der gik i sort, der er blevet til to meget underholdende spøgelser, der forstår at improvisere i perfekt kontakt med deres publikum.

Et publikum, der ved, at B45 faktisk er eksploderet, og som har fundet årsagen, før de kommer ud i spøgelses-jernbanevognen.

Mysteriet om B45 holder ikke alle besøgende fangen, først og fremmest fordi museet er så fuldt af jernbanehistorie, som man bliver optaget af. Gamle, pragtfulde damplokomotiver; alskens togvogne, rækkende fra den usleste 3. klasse med kanonhårde sæder til kongelige salonvogne; film om snerydning, bl.a. med sneplov, af jernbanespor til indesneede tog; diverse små køretøjer til få personers kørsel på skinner: Dræsiner, skinnecykler, skinnebiler etc.; udstillinger med jernbanefærger og ikke mindst en fascinerende film om isbrydning; en tur med et minitog, der tages udendørs i godt vejr og indendørs i dårligt; gennemgang af H C Andersens forhold til det nymodens fænomen, jernbanen; udstilling om Storebæltsforbindelsen og bygningen af tunnelen under bæltet; og en særudstilling med temaerne Interrail og Wagon Lits. Man kan klatre rundt i det meste.

Meget er interaktivt. Man kan styre signaler, starte modeltog, spille computerspil og opbygge toganlæg, og for børnene er der en Børnebanegård på balkonen, modelleret efter den tidligere udgave af Odense Banegård med en kommandopost, hvorfra man kan styre togtrafikken.

Kerteminde er i efterårsferien fuld af fine attraktioner, men er der plads til en udenbys tur, er Danmarks Jernbanemuseum, der ligger i tilknytning til Odense Banegårds Center, en fascinerende mulighed, der taler til alle generationer – og i efterårsferien kan man desuden komme ud at køre med veterantog. Pas på med at tro, at det taler til de unge. Det er mest til ældres nostalgi, for når toget er godt af sted, og der er gået ti minutter af den time, turen tager, kommer det forventningsfulde spørgsmål: – Og hvad så?

-up

 

Kategori Anmeldelser, Generelle nyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »


Halloween i Tivoli

søndag, 15. oktober, 2017

DSC_0592

Halloween i Tivoli

Halloween i Tivoli er blevet en af Danmarks mest søgte attraktioner i en forlænget efterårsferie, fordi der er noget at nyde for alle aldersgrupper Allerede uden for Tivoli kommer man i halloween-stemning. Ikke mindst hvis man har taget turen til København som en afslappet togrejse og kommer ud af hovedbanegården med udsigt til tre gyngende græskarmænd med bjergrutsjebanen som baggrund.

DSC_0598

Udsigten til Tivoli fra Hovedbanegården

Turpas og entre er indkøbt på forhånd, så man sparer en masse tid, og man søger straks ned mod Plænen. På vejen kommer man forbi DM i græskar – halløj, hvor kan de blive store – og de første finurlige opstillinger af græskar, kranier, hekse med koste, alt sammen bygget op med mængder af halmballer. Den store scene er klar til store halloweenshow, bl.a. to gange hver eftermiddag med Rasmus Klump, der er flyttet fra Rasmus Klumps Verden, den store legeplads ud mod Rådhuspladsen, som alligevel bobler af intenst liv hele dagen.

DSC_0559

Vejen fra hovedindgangen til Plænen

Hyggen er fantastisk midt i al halloween-uhyggen, og børnene opdager hele tiden nye, opfindsomme detaljer: En Kande, som der hele tiden løber vand ned fra, men som tilsyneladende ikke får tilført nyt vand – hvordan kan det hænge sammen? Den uhyggeligt høje og vilde karrusel, hvis stole alle har fået koste under sig. Pariserhjulet, hvis balloner er blevet til græskarhoveder. Fugleskræmsler og i bolchekogeriet halloweenbolcher.

DSC_0593

Kanden, der løber med vand, selv om der tilsyneladende ikke tilføres vand. Uhyggeligt!

En stor del af de besøgende kommer for at nyde haven i fred og to, studere de mange ting i de butikker, der er flyttet ind for lejligheden, men ikke er så meget for de vildeste attraktioner. Dem nyder børn og unge i fulde drag, fordi køerne ikke er så lange, som de ofte er om sommeren. Mange tager den i Odinsekspressen, Bjergrutsjebanen, Dæmonen etc. i fast kredsløb. Andre gør det samme i Minen eller Den Flyvende Kuffert, og der er god gang i boldene i Galoppen, nedskydningen af bjørne eller Det Muntre Køkken for ikke at tale om de mange, der forsøger at få deres chokolade med hjem på rouletten. Det eneste, man savner, er den hyggelige sporvogn Linje 8, som de mange ekstra pavilloner desværre ikke har levnet plads til.

DSC_0564

DM i græskar

Til gengæld er der masser af steder, hvor man kan spise og drikke, såvel uden- som indendørs, rækkende lige fra Brødrene Price i Tivoli til Churroria – Lune Spanskrør. Mange steder vil den, der er kommet i haven i årtier, opsøge af nostalgiske årsager, fx Færgekroens Bryghus, Grøften. De vil til gengæld af de unge blive trukket med til Fish & Chips, den nye Letz Sushi eller måske Wagamama med japansk og asiatisk mad, mange af retterne temmelig stærke, så man skal være sikker på, hvad man bestiller – og så er der jo Rasmus Klumps Pandekagehus med mad og dessertpandekager, selv om man må savne det kys, som Rasmus’ mor Mary altid lod ledsage sine lækre pandekager.

Når mørket falder på, kommer de titusindvis af lys til deres ret, og det er helt svært at forlade den gamle have, hvis ikke de mindste nu var møre og simpelthen ikke kunne kapere mere på den dag. Tivoli slår stadig alle andre danske forlystelsesparker på atmosfæren, selv om man føler, at det kommercielle har fået sit, og man med sin gode hukommelse savner de mange små pavilloner med gratiskoncerter i dagens løb. Halloween i Tivoli er ikke mindst den perfekte udflugt i efterårsferien for bedsteforældre med børnebørn, som netop i den uge formentlig er Danmarks primære målgruppe.

Fotos: Mette Novrup.

Kategori Generelle nyheder | Ingen har kommenteret »


Uofficiel verdensrekord af Karsten Maas

fredag, 6. oktober, 2017

DSC_0532

Velkommen!                               

 

DSC_0541

Karsten Maas bruger sit ‘4-jern’!      

DSC_0542

Balanceevnen var OK.

DSC_0546

Sekundet før rekordslaget med den 8,65 m lange kølle.

Karsten Maas satte uofficiel verdensrekord for Golfbladet og Royal Air Maroc, da han sluttede flyselskabets arrangement på The Scandinavian med sit store trickshow. Et show, som han præsenterer med stadig større charme og timing, og hvor han hele tiden udvider antallet af trick.

Karsten skulle i dag være rejst til Japan for at lave ti tv-shows og et større antal opvisninger, der bl.a. skulle inkludere, at han tog sin verdensrekord for slag med verdens længste kølle tilbage. Udskrivning af valg har udskudt turen, og i stedet lod han sig provokere til at præsentere og slå med sin nye kølle, der er 8,65 m lang!

Selv om der ikke længere er noget krav om, hvor langt et vellykket slag skal være, lavede Karsten et, der var over 100 m langt og satte dermed en uofficiel verdensrekord. Derfor er der ingen tvivl om, at han også får sat den officielle, når han når dertil.

 

Kategori Generelle nyheder | Ingen har kommenteret »