Kerteminderevyen

Kerteminderevyen udskyder ikke sin premiere

onsdag, 1. april, 2020

Som endnu et lys i mørket, som vi må bede til ikke bliver slukket, har Kerteminderevyen optimistisk meddelt, at man fastholder sin premieredato pinsesøndag d. 31. maj.

Revyen siger i en pressemeddelelse:

Kerteminderevyen udskyder IKKE sin premiere … som det ser ud lige nu.

Sjældent har vi haft så hårdt brug for at grine som i år. Vores fysiske og mentale immunforsvar har brug for luft efter at have været buret inde og lukket ude fra vores normale dagligdag. Virkeligheden er absurd og uforståelig for os alle sammen. Vi har altid tyet til humor, når tingene bliver svære og absurde, og revyerne er vigtigere i denne tid end nogen sinde før.

Andre år ligger de danske sommerrevyer som en perlerække af helsebringende humørpiller fra det tidlige forår og langt hen på sensommeren. I år har forårets to første revyer, Odense Sommerrevy og Cirkusrevyen, udsat deres premierer som konsekvens af landets alvorlige situation. Nu nærmer Kerteminderevyens premiere sig som den næste – så hvad gør vi?

I Kerteminde følger vi naturligvis den alvorlige situation med COVID-19 i Danmark og verden tæt – på afstand og med tilbageholdt åndedræt. Vores gæster og medarbejderes sikkerhed er det vigtigste. Derfor er vi klar over, at vi kan blive tvunget til at udskyde vores sæson, men indtil videre arbejder vi på den alvorlige baggrund optimistisk videre hen imod premieren søndag den 31. maj – midt i pinsen: ALLE ER KLAR TIL AT LEVERE DET, PUBLIKUM HAR BRUG FOR

Kerteminderevyen er kendt som klassens frække pige; revyen, der finder grænsen og går et skridt for langt; med satire og politisk ukorrekthed. Men vi tror ikke, den skarpe politiske satire bliver det vigtigste i år, heller ikke i Kerteminde. Mange oplagte revyemner drukner lige nu i mere nærværende bekymringer. Der er dog stadig nok at tage fat på: Klimaet og Greta Thunberg er indlysende – jævnfør vores plakat, Britta og hendes børn, Alternativet og på det sidste også toiletruller, håndsprit og døvetolke og så selvfølgelig Covid-19, som vi følger – hvis nogen forsøger koldt og kynisk at udnytte verdens ulykkelige situation med grådighed – så er vi der, hvis det kan gøres, så vi griner os gennem raseriet.

Vi skal være sammen, og vi skal nok få alle til at græde sundt af grin. Søndag den 29. marts mødtes hele holdet bag Kerteminderevyen for første gang. Intet er som andre år. Vi mødtes ikke på Tornøes Hotel til middag, idéudveksling, rødvin, diskussion og latter. Vi mødtes i stedet foran computeren hjemme hos os selv, hver især – sammen hver for sig.

 


Da revyen samledes hver for sig d. 29. marts.

 

”Det var hyggeligt, der blev grinet og vi fik lejlighed til at tale sammen om de ting, der optager os. Idéer kom på banen og fik en omgang i centrifugen. Vi fik også et glas vin. Men hold nu op, hvor vi glæder os til at være sammen med hinanden og vores gæster ude i den rigtige virkelighed igen. Og som det ser ud nu, kan vi stadig starte prøver i slutningen af april som planlagt og dermed også have premiere den 31. maj”, siger revydirektør Mads Nørby.

Kategori Generelle nyheder, Kerteminderevyen, kultur, revy | Ingen har kommenteret »


Christine Astrid besøgte Revyens Venner

fredag, 8. november, 2019

Superlevende Christine Astrid holdt publikum i ånde

 

Latter, smil og eftertænksomhed afløste hinanden mange gange i løbet af en veloplagt aften med revy- og musicalstjernen Christine Astrid tirsdag aften i Samlingsstuen, Andresens Købmandsgård.


Revyaften med Christine Astrid (foto: Emil Andresen).

Astrid fortalte i en samtale med Kerteminderevyens Venners Svend Novrup om sin vej til toppen af dansk revy og musical. Om sin opvækst i et kærligt og meget åbent bofællesskab i Bellinge over drama, dans og sang på efterskole, højskole og Det Danske Musicalakademi. Om langsomt at få flere og flere engagementer, bl.a. ved at imponere som medlem af de Klaustrofobiske Kulturastronauter, der vandt DM i teatersport to år i træk. Om at have hovedrolle i ´Saturday Night Fever’ over for Silas Holst. Om at få større og større opgaver i danske revyer fra Ganløse over Esbjerg, Herning, Pejseshow, Rottefælden og næste år Kerteminde. Om at blive gift og få sønnen Nord sammen med Mikkel Schrøder, og hvordan man klarer forældrerollen, når begge er med i de samme revyer. Etc. etc.


Christine Astrid (foto Emil Andresen).

Christine Astrid fortalte med humor og åbenhed om de drømme, hun har for fremtiden, men måske mest spændende for tilhørerne i Kerteminde om sit forhold til Kerteminderevyen, som hun har ønsket at deltage i, siden hun i 2016 oplevede, hvordan alt i Danmarks bedste revy det år var totalt uforudsigeligt og urkomisk. Det fik hende til at ændre beslutningen om at holde sommerferie i 2020 til at nøjes med en halv sommer.

(Foto: Emil Andresen)

 Aftenen øgede de i forvejen store forventninger til næste års revy, hvor Christina Astrid sammen med Farshad Kholgi, Patricia Schumann og Rasmus Krogsgaard bliver instrueret af Martin Miehe-Renard, mens Peter Bom igen står for musikledsagelsen.

Billetsalget til revyen, der har premiere pinsesøndag, indledes 15. november.

Kategori Anmeldelser, Kerteminderevyen, revy | Ingen har kommenteret »


Stjerneensemble klar til Kerteminderevyen

søndag, 13. oktober, 2019

Mads Nørby kunne ikke skjule sin glæde over det hold, han fredag kunne offentliggøre til Kerteminderevyen, der næste år har premiere 31. maj og spiller frem til 11. juli.

 


Mads Nørby præsenterer sit 2020-hold. Fv Patricia Schumann, Farshad Kholgi, Christine Astrid og Rasmus Krogsgaard (foto: Emil Andresen).

– Jeg har store forventninger, sagde han og præsenterede en fremragende kvartet, bestående af Patricia Schumann, Christine Astrid, Rasmus Krogsgaard og Farshad Kholgi.

Hvordan den fysisk lille, men kunstnerisk berømmede, Kerteminderevy år efter år kan tiltrække landets største revynavne, fik man flere fine forklaringer på.

Kerteminderevyens ry

 

 


Christine Astrid (foto: Emil Andresen).

Fx havde Christine Astrid, der er kendt fra Fredericia Musical Academy, adskillige musicals og revyer i bl.a. Ganløse, Esbjerg, Rottefælden og Pejseshow, regnet med at skulle holde fri næste sommer, men så skete der noget:

– Jeg så Kerteminderevyen 2016 sammen med Pia Ullehus, og jeg har aldrig moret mig så meget. Hver gang, jeg troede, at jeg kendte den næste pointe, tog jeg fejl. Alt var respektløst og uforudsigeligt, og siden har jeg ønsket at være med – så da Mads ringede, røg halvdelen af min ferie.

 

 


Rasmus Krogsgaard med Mads Nørby bag sig (foto: Emil Andresen).

 

Rasmus Krogsgaard, der ikke mindst er kendt fra revyerne i Sønderborg og Nykøbing F. samt de sammenkædende numre i TV2 Charlies’ revygallaer, havde ligeledes regnet med kun at holde ferie og fortalte, hvad der fik ham til at skifte mening:

– Jeg har aldrig set Kerteminderevyen, men sidste år var tre af mine bedste venner med, og de forklarede, hvordan den blev til. Dens ry for at tage chancer og være fandenivoldsk fik mig til at tro, at jeg vil have godt af at blive rusket sådan igennem.

– Desuden er jeg vild med at spille i et lokale som salen her på Tornøes Hotel. Det giver en helt anden og intens kontakt med publikum.

Krogsgaards sommerferiesavn afhjælpes nok meget af, at han bor sammen med Patricia Schumann, som endelig har takket ja til at være med efter mange gange at været spurgt af Mads Nørby, som hun har stået på scenen med,

– og som er et sejt menneske med holdninger.

 


Patricia Schumann med grøn omstilling (foto: Emil Andresen).

Schumann er kendt fra stribevis af film, tv-serier og de seneste år desuden revy.

Farshad Kholgi har som den eneste været med i Kerteminde tidligere; bl.a. da revyen blev kåret som Danmarks bedste, oven i købet to gange, i 2016. Han forsikrede sine nye kolleger, at ikke bare er revyen sprælsk og politisk ukorrekt, men forklarede dem også, at Kerteminde er fantastisk hyggelig. Ikke mindst, fordi man føler sig som en del af byen og er dus med alle, når man går i gaderne.

 

 

 


Farshad Kholgi vil give den fuld gas som sædvanlig (foto: Emil Andresen).

 

– Jeg har savnet Kerteminderevyen siden 2018 og havde nærmest trækninger i kroppen, til jeg var sikker på, at jeg kom tilbage næste år.

Det er ikke kun Nørby, der nu har store forventninger. Ensemblet klæder hinanden; er valgt ud fra, at den skal have god indbyrdes kemi; brænder efter at komme i gang; og da alle såvel synger som danser glimrende, vil instruktør Martin Miehe-Renard og kapelmester Peter Bom have alle betingelser for i samarbejde at fremtrylle endnu en flot revy.

Fredag formiddag var kvartetten til fotografering, så om få dage kender vi plakaten, som skal skabe det rigtige revyklima før premieren 31. maj.

Kategori Kerteminderevyen, kultur, revy | Ingen har kommenteret »


Strålende succes for Kerteminderevyens nye hold

tirsdag, 28. maj, 2019

Så kender vi svaret på det spørgsmål, som alle har stillet, efter at hele ensemblet blev skiftet ud fra sidste år til i år:

 

Jo, man KAN skifte et helt hold ud med succes. Anette Støvelbæk, Lisbeth Kjærulff, Gordon Kennedy og Kasper Gattrup leverer i Martin Miehe-Renards instruktion sammen med kapelmester Peter Bom to timers glitrende veloplagt revy, der rækker fra det stille, blændende musikalske til det fuldstændig kaotiske og absurde vanvid.

 

Det nye ensemble (Foto Emil Andresen)

 

De fire skuespillere klæder hinanden. Der er fin balance i det stof, de indbyrdes har fået. De mestrer såvel det stille som det højtråbende; de spiller fin komedie og har samarbejdet om et flertal af teksterne.

Kerteminderevyen tør fortsat en masse og er helt uforudsigelig. Anette Støvelbæk viser sig at være fremragende på en revyscene. I første akt står hun for et højdepunkt med ’Dum-di-dum’, uvidenhedens pris, der slår fast, at ’uvidenhed er super trendy’. En ætsende kommentar til en tid med reality-programmer, hvor man bevidst vælger deltagere, som ikke risikerer at vise intelligens, mens man foragter elite og viden. Siden er hun en tyfon af en sexparat killing, der vil have et engangsknald, men ikke kan få det, før hun har underskrevet en ’me too’- kontrakt, hun er kronprinsesse Mary, der overvejer at sælge ud af sin garderobe mm.

 

Anette Støvelbæk og Lisbeth Kjærulff ‘De Kære Mænd’ (foto Emil Andresen).

 

Hun synger godt, hvad hun ikke mindst viser sammen med Lisbeth Kjærulff i ’Det kære legetøj’ med et velment råd til mænd; samt når hele kvartetten synger om ’Lulus kaffebar eller i finalen om alt det, de hellere vil end sige farvel til det trofaste publikum. En dejlig ny ide til en slutning.

Lisbeth Kjærulff er uddannet operasanger og får lov til at vise det i ’Countrytøs’. Man tror ikke sine egne ører. Hold op, hvad man dog kan se og høre på en revyscene i vore dage.

 

Gordon Kennedy og Kasper Gattrup giver ‘Tips til enlige mænd’ (foto Emil Andresen).

 

Kasper Gattrup har en fin ide i ’Kemi’, hvor han på en overrumplende måde interagerer med en publikummer i en flot sang, hvor han også får vist sine kropslige evner. Sammen med Gordon Kennedy står han for aftenens største latterbrøl i ’Tips til enlige mænd’, der tager gas på tv-programmer, ubehjælpsomme mænd og meget andet.

 

Gordon Kennedy (Foto: Emil Andresen).

Gordon Kennedy er pragtfuld som en sanger, hvis tekster kan misforstås, og han er vidunderlig som syrer, der skal forsøge at blive dansk statsborger i en håndtryksduel med Inger Støjberg i Lisbeth Kjærulffs skikkelse. Duellen kommenteres på helt Monrad-Rislundsk vis af Gattrup og Støvelbæk, naturligvis med brug af VAR og gentagelse i slow motion. Skøn ide, flot udførelse.

 

Det samme gælder for det Monty Python-inspirerede panda-nummer (Ingen mistænker en panda – eller den spanske inkvisition). En glimrende ide, som munder ud i Four Jacks’ ’Mandalay’, øh nej, ’Pandaleg’.

 

Finansfobier (Foto Emil Andresen).

Det totale vanvid bryder løs i ’Finansfobier’. Fobierne er tankevækkende begrundet, og kvartetten overgår et nummer som Monty Pythons ’Gakkede Gangarter’. Det er ustyrlig morsomt.

 

Bevar vor silo (Foto: Emil Andresen).

Overraskende er det også, at FAFs nedrivningstruede silo på havnen er emne for finalen for første akt, men selv de, der aldrig har set siloen, holdt af det rørstrømsk nostalgisk ironiske ’Bevar vor silo’, der ’er som pyramiderne, bare knap så høje’. I dette nummer får man også koreografen Simone Svane og producenten Emilie Topp Meyer på scenen.

Naturligvis er ikke alt flødeskum. Det er ingen revy, men bundniveauet er pænt, så man tager ’Luksusfælden’ med Britta Nielsen, der skylder 117 mio. kr. væk; den lidt tynde ’Piktogrammer’; ’Kertemindekoret’ om at blive krænket af ’Den danske sang’- i øvrigt med fin tysk pointe! – og Tele-Terapi om mobiltelefonens Siri med, fordi numrene trods alt har ide og ligger i gode omgivelser.

 

Peter Bom (foto: Emil Andresen).

Peter Bom brillerer som altid i musikken. I år får han lov til at levere ouverturer før begge akter og står desuden for originale melodier til flere af de allerbedste numre, bl.a. ’Dum-di-dum’, silonummeret, ’Det kære legetøj’, ’Countrytøs’ og ’Der er meget vi hellere vil’. Det er dejligt, at han stadig er i Kerteminde.

 

Martin Miehe-Renard og Mads Nørby (Foto: Emil Andresen)

Instruktionen er præcis, og Martin Miehe-Renard har opfyldt begge direktør Mads Nørbys krav: Han har leveret en meget, meget morsom revy, og den varer på sekundet to forrygende timer.

Kategori Anmeldelser, Kerteminderevyen, kultur, revy | Ingen har kommenteret »


Kerteminderevyen i top – igen!

tirsdag, 29. maj, 2018

Mangfoldigheden vil I altid finde – her i Kerteminde, hedder det i indgangen til 2018-udgaven af revyen, der igen lader hånt om alle tabuer og slipper af sted med det i en forestilling med blændende højdepunkter og et forbløffende bundniveau.

 

 


Vi får ikke noget til Kerteminde (foto: Emil Andresen)

 

Danmarks bedste revyforfatter, Carl-Erik Sørensen, har ladet sig inspirere af shitstormen omkring årets plakat til at lave en veloplagt, programerklærende åbning på Kerteminderevyen 2018, hvor New Delhi rimer på et sted, man kan blive ’slået ihjel i’, og hvor vi ved, at den slags ikke sker i Kerteminde. Her kan man til gengæld være helt sikker på, at mangfoldigheden ikke går fløjten.

 


Klatteminde Byråd (Foto: Emil Andresen)

 

Den sikres bl.a. af den totale mangel på politisk korrekthed, der gennemsyrer de to akter. Når vi ser muslimske kvinder fortælle om deres tilværelse i hhv. rød og gul burka; når Klatteminde Byråd for at løse problemet med befolkningen, der stemmer helt forkert, indfører russiske tilstande; og allermest, da Trine Gadebergs Pelle på 5½ år demonstrerer, at små gryder også har ører, og viderebringer, hvad han har hørt dem voksne sige – om lærere, muslimer, homoseksuelle, Paradise Hotel og meget mere. Det er mageløst.

 


Pelle hører, hvad de voksne siger – og kan huske det (foto: Emil Andresen).

 

Det er Trine Gadeberg i det hele taget. Jakob Højslev Jørgensen har fulgt sin vise fra 2016 om Lille Lars op med en ny (u)kærlig behandling af Lars Løkke, som Gadeberg igen leverer nuanceret og dejlig underspillet, så teksten får fuld værdi. I nummeret om åbningen af VM i fodbold (Ka’ Putin, Ka Putin’, Ka’Putin – ja, han ka’) synger hun en speciel udgave af den russiske nationalsang, hvor hun igen viser, hvilket fantastisk register hendes stemme har.

 


Foto: Emil Andresen)

 

Det er allerede demonstreret i den grad i finalen på første akt, ’ My Fair Mette’, hvor socialdemokratiets leder lærer at sige det rigtige, så det lyder korrekt i Professor Higgins Thulesen Dahls ører, og så bryder euforien løs.

Gadeberg har også instrueret, i den sidste fase pga. personlige sorger hjulpet af sin mand, Kasper Lefèvre. Han siger, at de to har mange afvigende synspunkter, men den helhed, der kommer ud af det, er forbløffende – og eminent.

Tro ikke, at det kun er Gadebergs revy. Slet ikke. Marie Mondrup formår den ene gang efter den anden at perspektivere numre, så de ikke flyver alt for langt op i sfærerne. Fx i den forrygende start på anden akt om, at ’Vi har aldrig fået noget i Kerteminde’ med henvisning til, at statens udflytning ikke har ’ramt’ os. Det kunne dog være endnu værre – tænk, hvis vi havde fået Folketinget!

 


Marie Mondrup (foto: Emil Andresen).

 

 

Skuespillerne synger og danser nummeret iført fynske bondefolkedragter med en vidunderlig koreografi af Peter Friis, og det er i øvrigt det, der blev tilbage af Jan Hertz’ kortvarige instruktion. Nummeret er hans ide, og den indfaldsrige tekst er skrevet af Sune Krintel.

Samtidig er Mondrup sødmefuld som vores alle sammens rigtigt gode ven, der forstår alt, og som man kan betro alt. Peter Bom har sat lækker musik til teksten, der pludselig munder ud i, at vennen er Facebook!

 


Diktatürk Farshad Kolghi (foto Emil Andresen).

 

Farshad Kolghi viser sig igen som et sandt uvejr af mimik og kropssprog, og selv om han behersker alle facetter af sproget, taler han næsten allerstærkest, når man mimer en komisk engangsfigur eller tager sig af at demontere Tyrkiets præsident Erdogan. Hans storslåede samarbejde med Kim Hammelsvang fortsætter i ’Han, hun og høn’, hvor John Mogensens ’To men’sker på en strand’ udvikler sig skønt interaktivt med publikum, mens hele tekstens pikanteri forsvinder i kønsneutralitet.

 


Henriksen og Kholgi synger kønsneutralt (foto: Emil Andresen).

 

Kim Hammelsvang Henriksen brillerer ustandselig, bl.a. i Trine Gadebergs kærlige afsked med Prins Henrik, og direktør Mads Nørby er flere gange på scenen, bl.a. i en urkomisk shortie om Ålen fra Zentropa.

Det dejlige ved Kerteminderevyen er, at den tager fat i de samme emner som de andre revyer. Facebook, Metoo, Prins Henrik, Putin, flygtninge – men gennemført gør det fra overrumplende vinkler.

Der er naturligvis numre, der ikke er helt så morsomme eller tankevækkende som de andre, men væsentligt er, at ingen af dem er rigtigt dårlige – bundniveauet er meget højt.

Peter Boms musik rækker endnu engang over mange forskellige genrer på ferm vis, og i Facebook-nummeret synger han en smuk og diskret duet med Mondrup. Han er desuden hele tiden perfekt ledsagelse til alt musikalsk, ikke mindst den afsluttende hyldest til Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen, der jo genopstår i år.

Anders Vesterholms kulisse er en morsom og tankevækkende blanding af dagligstue med kongekrone, Vibeke Valeur og hendes systue af Turismens Venner har været hele paletten rundt med deres kostumer, og forestillingsleder Simon Twistmann har med hjælp af Trine Høgh (parykker), Rudi Senf (lyd) og Lukas Birch (alt muligt!) sin store andel i succes’en, der igen i år vil trække hele Danmark til revy i Kerteminde – i hvert fald så længe, der stadig er billetter, og det varer næppe længe, før den mulighed slipper op.

Hvert år ryster man i bukserne for, om niveauet, som er så uendelig højt, kan holdes, men det kan det, og det skulle ikke overraske, om der igen venter flere nominationer til årets revypriser forude.

Kategori Anmeldelser, Kerteminderevyen | Ingen har kommenteret »


Jan Hertz var en tyfon

lørdag, 10. februar, 2018

Jan Hertz med et af aftenens tusinde udtryk (foto: Emil Andresen).

 

Ingen af tilhørerne var efter en aften i selskab med Jan Hertz i tvivl om, hvorfor han er et af Danmarks store navne i teaterverdenen.

Årets instruktør af Kerteminderevyen begejstrede de fremmødte revyvenner, da han fortalte om sit liv, sin karriere og sine visioner for Kerteminderevyen.

Ingen af tilhørerne var efter en aften i selskab med Jan Hertz i tvivl om, hvorfor han er et af Danmarks store navne i teaterverdenen.

I aftenens løb fortalte Hertz, der i år skal instruere Kerteminderevyen, om sit liv, fra han som ung i en kendt juvelerfamilie blev forsøgt afskrækket fra alt, hvad der har med teater at gøre, til han i dag turnerer med sin ’Senior Stand Up’ mellem alle de forskellige instruktionsopgaver.

I tiden imellem har han arbejdet med teater og film på alle tænkelige fronter: Som skuespiller – den største oplevelse formentlig at være konferencier i ’Cabaret’, som producent, som interviewer i et kolossalt antal talkshows, som koreograf – det var nu kun i den pure ungdom –, som teaterdirektør for adskillige teatre og som instruktør.

 

Jan Hertz fik vist, hvordan han dansede ballet, udklædt som Dronning Margrethe, ved regentens 50 års fødselsdagsshow (foto: Emil Andresen).

Instruktionsopgaverne rækker fra ’Anne Franks Dagbog’ til de fleste af Danmarks store revyer og forestillinger som ’Piaf’, som på en måde gav Lisbeth Dahl hendes seriøse sanggennembrud. Med en svensk mor og en evne til at såvel tale som – vigtigst – tænke svensk har en stor del af opgaverne ligget ’hinsidan’, hvor han har arbejdet intensivt sammen med Eva Rydberg. Hun er lige så sprælsk og kompromisløs som Hertz, og så er hun faktisk uddannet i Odense, hvor hendes første store rolle var som Anybody i West Side Story.

At Hertz er valgt til Kerteminderevyen skyldes, at ensemblet pegede på ham som deres første forslag, og han sagde ja uden at bede om betænkningstid. Han har tidligere arbejdet med Trine Gadeberg, Farshad Kholgi og direktør Mads Nørby, og han er allerede i gang med Kim Hammelsvang og skal møde Marie Mondrup for første gang i næste uge.

Onsdag aften optræder Hertz med sin Senior Stand Up i Vissenbjerghus og torsdag i Haarby, som det kan være værd at opsøge for at få – endnu – en stor oplevelse og en ide om manden, der skal forgylde Kerteminderevyen 2018.

Kategori Anmeldelser, Kerteminderevyen | Ingen har kommenteret »


Kerteminderevyen dominerede Charlies Revygalla

søndag, 3. september, 2017

Kerteminderevyen 2017

Kerteminderevyen prægede Charlies Revygalla

Kerteminderevyen prægede Charlies Revygalla

Trine Gadeberg og Kim Hammelsvang tronede også i Charlies Revygalla (Foto: Emil Andresen).
Kerteminderevyen 2017: Kerteminderevyen prægede Charlies Revygalla
Trine Gadeberg (Th), Årets Revykunstner, sammen med Christiane Bjørg Nielsen (foto: Emil Andresen).

Der var stort fokus på Kerteminderevyen, da tv2 Charley lørdag sendte prisshowet fra Cirkusbygningen i København, hvor Kerteminde som eneste revy stod for fire numre, havde tre nomineringer, og Trine Gadeberg blev Årets Kvindelige Revykunstner

Fire numre fra Kerteminderevyen, flere end fra nogen anden dansk revy i 2017, fik seerne, da tv2 Charley lørdag udsendte sin Charlies Revygalla fra Cirkusbygningen i København.

Kim Hammelsvang Henriksen og Anette Heick var gennemgående figurer som hhv. Bodil Jørgensen og Ghita Nørby. Kim Hammelsvang Henriksen og Trine Gadeberg tronede på WC-kummerne, mens hun som Dronning Margrethe forsøgte at lægge bordplan for et guldbryllup, og han som prinsgemalen endnu en gang forsøgte at avancere til regent.

Farshad Kholgi og Mads Nørby udkæmpede deres plastiske boksekamp mellem Demokrati og Terror, Trine Gadeberg sang om Det Lille Postkontor, der nu blot er en erindring fra børneværelset, og vi havde ustandselig Kerteminderevyen i billedet, ikke mindst syerskerne Ulla og Annette, der var med i Cirkusbygningen, hvor festen fandt sted.

Det er utroligt, så billigt Kerteminde Kommune køber så meget PR af en kulturinstitution, der giver så intensiv reklame for Kerteminde og byens kulturliv.

Tre nomineringer var det blevet til. Kim Hammelsvang måtte se Cirkusrevyens Henrik Lykkegaard løbe med prisen for Årets Parodi, mens hele revyen ikke overraskende ikke blev kåret to år i træk. Årets valgte blev Græsted Revyen.

Trine Gadeberg som Årets Kvindelige Revykunstner kunne man dog ikke komme uden om, så hun på en måned først blev Årets Tekstforfatter i Revyernes Revy og nu også Årets Skuespiller – og heldigt for Kerteminde kommer hun tilbage næste år i samme ensemble som i 2016, nemlig Farshad Kholgi, Kim Hammelsvang, Marie Mondrup, Peter Bom og Trine Gadeberg.

Vi – og hele Kerteminde – kan fryde os og allerede glæde os.

-up

 

Kategori Generelle nyheder, Kerteminderevyen | Ingen har kommenteret »


Arbejdet med Kerteminderevyen

tirsdag, 4. november, 2014

Jeg deltager for tiden i arbejdet med at sikre Kerteminderevyens fremtid. Egentlig havde Mads Nørby smidt tøjlerne, efter at kommunen havde smækket kassen i, men en kreds af erhvervsfolk i en nyoprettet Kerteminderevyens Erhvervsklub samt andre interesserede er ved at finde de nødvendige midler, så revyen kan fortsætte. Forhåbentlig kan det offentliggøres på en pressekonference senere på måneden.

Kategori Kerteminderevyen | Kommentarer lukket til Arbejdet med Kerteminderevyen


Kerteminderevyens Venner

torsdag, 20. februar, 2014

Onsdag d. 26. februar afholder Kerteminderevyens Venner en åben venneaften i Aktivhuset, Vestergade 98. Mads Nørby, Marie Nørgaard og Mads Klindt kommer og laver et uddrag af deres forestilling med Trilles viser, men desuden skal deltagerne selv synge revyviser, og de får at vide, hvordan det tegner med Kerteminderevyen 2014. Aftenen er åben for alle og gratis at deltage i, men den kræver tilmelding til mig på 20105077 eller Novrup@post4.tele.dk af pladshensyn.

Tags: , ,
Kategori Generelle nyheder, Kerteminderevyen | Kommentarer lukket til Kerteminderevyens Venner