Golfnyheder

Mange golfbaner

fredag, 12. august, 2016

Mange dejlige Golfbaner

Vi har haft travlt med at anmelde golfbaner og golfklubber i år. Odense Eventyr, Ebeltoft, Hedensted, Holmslands Klit, Henne Strand, HCA Golf og nu venter Sindal i den kommende uge. Fælles for banerne er, at uanset om de er klub- eller privatejede, er de værd at spille og har hver deres styrker og særpræg.

DSC_1882

Ebeltoft

Ebeltoft er en bane, man elsker eller elsker at hade, ren kult. Odense Eventyr har tre dejlige sløjfer og er utroligt velholdt. Hedensted havde fantastisk service og masser af forår´. Holmslands Klit snoede sig rundt mellem sivbeplantninger og søer og havde et fantastisk klubhus, og den ene nihuls-sløjfe var meget svær. HCA med sine 40 firbenede fåre-greenkeepere, sine spikes, sit linkspræg og den flotte restaurant ligger ud mod et nyt utroligt vådområde, der er naturgenoprettet, og Henne Strand havde ikke mindst sit fantastiske hul 3 og en service uden lige.

Udsigt til vådområdet fra hul 4

Udsigt til vådområdet fra 4. hul på HCA Golf

Jeg har allerede i Golfbladet skrevet om Sindals popularitet og særpræg, og nu venter vi utålmodigt på at spille banen og bagefter bo på Aalbæk Gamle Kro, som Ulla driver på 33. år, alene efter hendes mands død i 2000. Imponerende.

Jylland/Fyn byder os golfspillere på meget!

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »


Island rundtmed turisme og golf

onsdag, 27. juli, 2016

Mette og jeg har i samarbejde med Team Island, Torben Rasmussen, været på tur Island Rundt og spillet eller været på otte forskellige golfbaner under vejs.

DSC_2226

Udsigt ved Tingvallasletten

Denne blanding af turisme og golf er fantastisk, og man oplever utrolig meget som turist, også mens man spiller golf.

Vi kørte landet rundt, stort set kun via hovedvej 1, men med et par vigtige afstikkere, ikke mindst til Whale Watching i Husavik, hvor der også var en meget spændende ni huls golfbane. Store turistoplevelser var fx også Gulfoss, Geyser og Strokkur, Tingvallasletten, hvor kontinentalpladerne driver fra hinanden med 2 cm om året, Vestmannaeya etc. etc. Det hele vil blive beskrevet i et eller flere af Golfbladets kommende numre.

SA_feedingparty2

Whale Watching i Husavik

De baner, vi spillede, var Kidjaberg, Vestmanna, Egilstadir, Akureyri (midnatssolgolf), Borganes og Akranes, mens vi lavede grundige studier af Husavik og saudarkrokur. Bortset fra Egilstadir er det alt sammen baner, vi kan anbefale – som vi kan anbefale hele turen.

DSC_2270

Problemet for den, der vil til Island, er, at alt stort set er udsolgt i 2017 og godt på vej i 2918, og man skal ikke regne med at kunne tage op og bare køre rundt og finde logi. Det gjorde en familie på fire, der endte med at måtte køre 300 km ad små veje for at finde det logi, det lykkedes at finde til sidst af en meget beredvillig receptionist.

Mange af værelserne er dog forhåndsbooket af rejseoperatører, så der er gode muligheder endnu gennem dem, og Torben Rasmussen, der har skrevet Politikens ‘Rejsen går til Island’ og er født på øen, ved ALT om det hele og sammensætter de rene eventyrrejser.

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »


Porto Santo, Agadir, Hannover, Malmö, Island

torsdag, 16. juni, 2016

hul 14 og 15 med kløft

 

 

 

 

 

 

Hul 14 og 15 på den eventyrlige Seve Ballesteros-bane på Porto Santo

Der er fuld gang i rejse- og skriveaktiviteterne. I år har vi først været på en uforglemmelig tur til Porto Santo, hvor vi tager hele familien med tilbage i oktober. Derefter har vi været en uge i Agadir til DA Masters med GreenTime, vi har spillet to baner ved Hannover i Tyskland og Hinton Golfs tre baner ved Malmö. Desuden har vi spillet skønne danske baner som Ebeltoft, Hedensted og Holmslands Klit, og nu skal vi til Island i ti dage, hvor vi skal opleve den helt eventyrlige natur, som for mig har været mit livs oplevelse tilbage i 1979(!). Desuden skal vi spille fem af de 15 18 huls-baner, som sagaøens 230.000 indbyggere imponerende har at boltre sig på.

Det bliver det rene eventyr.

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »


Bridge/golf på Ærø i pinsen

torsdag, 28. januar, 2016

Golf pinsedag

Så inviterer Ærø igen til kombineret bridge- og golfturnering 14-16. maj, dvs. i pinsen.

Hvordan det er lykkedes at holde prisen på 1995 kr for tredje år i træk, fatter jeg ikke, for det omfatter: 2 x overnatning med morgenbuffet, 2 x dagens middag, 2 x golf (individuelt lørdag / greensome søndag), 2 x bridge, 1 x færgebillet t/r (bil +2 passagerer) – når man nu tænker på, hvad bare en færgebillet til Ærø koster.

Mange brugte sidste år, hvor der var udsolgt (36 par), muligheden for at komme en dag tidligere og træne på banen eller se på Ærøs uforlignelige natur, og det forstår man jo godt. Vil I med, så mail til

bodillamberg@gmail.com

Billedet er taget under turneringen i 2015.

Kategori Bridgenyheder, Generelle nyheder, Golfnyheder | Ingen har kommenteret »


Costa del Sol og Porto Santo

torsdag, 28. januar, 2016

Udsigt fra første green på Greenlife

Udsigt fra første green på Greenlife

Turen til Costa del Sol, som blev foretaget på invitation fra ClassicGolf, var meget vellykket. Vi fik spillet otte forskellige baner, de fleste rigtigt fine. Særligt charmerende var den lille 9 huls-bane Greenlife Golf, som jeg spillede mit livs første golf på, da jeg lige var meldt ind i Odense Golfklub og endnu ikke var sluppet løs på banen. Udbyttet af turen vil man bl.a. kunne læse om i GOLFBLADET.

I morgen skal vi af sted på årets første tur, der går til Porto Santo – naboø til Madeira. Siden følger Agadir (DA Masters), Tyskland, Polen, Sverige, Island og formentlig Sydafrika og Tyrkiet.

Bogen ‘Golf med Glimt i Øjet’ kom tæt på at blive udsolgt i første oplag før jul. Meget tilfredsstillende.

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder | Ingen har kommenteret »


70 år og af sted til Costa del Sol

fredag, 13. november, 2015

9. november fyldte jeg 70, og det blev fejret festligt i tre døgn i træk. Det vældede ind med hilsener, og jeg er meget taknemlig.

Efter en hård dagen derpå med en stram deadline gik det til Costa del Sol, inviteret af Classic Golf. Vi bor på TRYP Valle Romano og skal spille adskillige golfbaner, før vi skal hjem. Den første i går var Golf Estepona, der var dramatisk og spændende, men hvor en række sløve, danske firbolde, der spillede Texas Scramble, fik runden til at vare fem timer med uendelig meget ventetid.

Siden skal vi spille Atalaya, El Chaparral, Green Life og naturligvis Valle Romano, vi skal til dansk buffet på Holger Danske i Fuengirola lørdag og formentlig meget mere.

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder | Ingen har kommenteret »


Golf med glimt i øjet

onsdag, 26. august, 2015

Så er min bog nr. 120 på markedet. Den er udsendt på forlaget Turbine, er på 198 sider til kr. 150 og illustreret af WOW, Werner Wejp-Olsen.

Den har ti års opsamlede artikler med humor og lune sammen med en række rene brandere, men det, der skal sælge den, er helt sikkert de mange sjove facts og historier om det daglige liv i golf fra Ryder Cup til begynderkurser.

golf_med_glimt_i_jet_anedokter_og_historiske_glimt_fra_golfens_verden-svend_novrup-33330586-frntl

Leif Nyholm har anmeldt bogen til GOLFBLADET, der udkommer på fredag, og jeg fik et chok, da hans anmeldelse indledtes med Der findes en hel del golfbøger på markedet, og det er svært, når man har været aktiv i topgolf i mange år, ikke at kende alle de gode, sjove historier. 

Åh nej, ser han sådan på den?! Men det gjorde den heldigvis ikke:

I Novrups bog ’Golf med glimt i øjet’ venter en overraskelse. Den refererer ikke kun til de gamle historier, som vi alle sammen kender, men glæder i stedet ved at fortælle en masse facts og historier, som man ikke har hørt før, og serverer dem med præcis det lovede glimt i øjet. Masser af små anekdoter og historier, som får smilet frem på selv den mest hærdede traditionalist. Fx er det spændende og morsomt at læse om alle de forskellige former for holes-in-one, bl.a. kondorer (holes-in-one på par-5-huller), om mystiske eagles eller om en gammel skotsk pros electic score (dvs. bedste score på hver at sin banes huller gennem en lang karriere). Det får mig til at tænke på, hvad jeg egentlig har lavet af scorer på den gamle Asserbobane, hvor jeg har spillet så mange runder, at jeg bliver helt rundtosset bare ved tanken. En let læst bog, der får smilet frem og får sat sindet i gang med tanken om den golf, man selv har spillet i et efterhånden langt liv, og Werner Wejp-Olsens illustrationer er også præcis af den slags, der stimulerer smilet med deres ofte lidt skæve vinkler på golfen.

Hans overordnede konklusion er:

’Golf med glimt i øjet’ er meget mere end en anekdotebog. Den fortæller morsomme facts med glimt i øjet og kalder ens egen karriere frem på nethinden.

For tiden læser Kronprins Frederik og Thomas Bjørn i bogen, som de modtog og takkede for ved Made in Denmark.

 

Kategori Bognyheder, Generelle nyheder, Golfnyheder | Ingen har kommenteret »


Golf i det sydlige Spanien

torsdag, 17. oktober, 2013

Mette og jeg har været med det første danske charterfly med lutter golfspillere Billund – Sevilla. På turen besøgte vi El Rompido, Novo Sancti Petri og Costa Ballena, som hver har deres stærke sider. Især Costa Ballena imponerede. Banen står utrolig flot og har den kvalitet, man kan forvente, efter at den i en årrække var vært for Q-school stage 1 på European Tour. Hotellet er topklasse, og selv om buffet’en ser mindre ud, er det i kvalitet den bedste. Endelig er der meget fine muligheder for turime i Rota og Cadiz samt ikke mindst i det nærliggende fuglereservat.

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder | Kommentarer lukket til Golf i det sydlige Spanien


Akkrediteret til Masters

søndag, 3. marts, 2013

Jeg er nu akkrediteret til Masters på Augusta National 9-15. april. Egentlig vil de ikke have freelancere, men det lykkedes at få den private klub til at tage imod fornuft. Så får vi se, om jeg kan få mit journalistvisum. Det kræver diverse dokumenter, en betaling på 1040 kr og godkendelse af Den Amerikanske Ambassade efter en personlig samtale på ambassaden. Nå, men jeg har købt flybilletter, bestilt logi (et mindre hus, som er lejet sammen med DGUs formand, Søren Clemmensen, som jeg rejser sammen med) og lejet bil, så mon ikke ….

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder | Kommentarer lukket til Akkrediteret til Masters


Fantastisk golf i Skotland

tirsdag, 13. september, 2011

Mette og jeg har været på en ti dages tur til Skotland, hvor vi har spillet syv forskellige pragtfulde golfbaner og boet på fire forskellige spændende steder, bl.a. hos Annegrethe Friis på Bayview Hotel i Cullen, som varmt kan anbefales alle. Banen i Cullen er anlagt i to ‘etager’ på en smal kyststribe op af en stejl klippekyst. Arkitekten er Old Tom Morris, der bl.a. har konstrueret ti helt formidable par-3-huller. Blandt banerne var også en af verdens dyreste og fineste baner, Kingsbarns. Mere vil dukke op i en række golfmedier.

Tags:
Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder | Kommentarer lukket til Fantastisk golf i Skotland