Rejser

Efterårsferie på Jernbanemuseet i Odense

tirsdag, 17. oktober, 2017

Efterårsferieaktivitet

Hvad skete der med B45?

Mandag 16. oktober 2017 kl. 10:10

Hvad skete der med B45?

Kørsel i minitog på Jernbanemuseet
Efterårsferieaktivitet: Hvad skete der med B45?
De to spøgelser, der kom galt af sted med B45. De hvide skygger er spindelvæv!

Jernbanemuseet i Odense er et perfekt udflugtsmål for hele familien i efterårsferien, og det er ikke sikkert, at det er de ældre, der vil hjem først.

Hvad er der mon sket med damplokomotivet B45, som i 1928 var det første, der kom på DSB-museum? Nu er det fundet overdækket med spindelvæv, skeletter og edderkopper, og der kommer lyde og damp fra det. Det ligner grangiveligt et spøgelsestog, og det er det også. Heldigvis er der hjælp til at løse mysteriet fra nogle gamle film og fotografier samt ikke mindst fra Brian Wetterstein og Per Rasmussen fra Teateret, der gik i sort, der er blevet til to meget underholdende spøgelser, der forstår at improvisere i perfekt kontakt med deres publikum.

Et publikum, der ved, at B45 faktisk er eksploderet, og som har fundet årsagen, før de kommer ud i spøgelses-jernbanevognen.

Mysteriet om B45 holder ikke alle besøgende fangen, først og fremmest fordi museet er så fuldt af jernbanehistorie, som man bliver optaget af. Gamle, pragtfulde damplokomotiver; alskens togvogne, rækkende fra den usleste 3. klasse med kanonhårde sæder til kongelige salonvogne; film om snerydning, bl.a. med sneplov, af jernbanespor til indesneede tog; diverse små køretøjer til få personers kørsel på skinner: Dræsiner, skinnecykler, skinnebiler etc.; udstillinger med jernbanefærger og ikke mindst en fascinerende film om isbrydning; en tur med et minitog, der tages udendørs i godt vejr og indendørs i dårligt; gennemgang af H C Andersens forhold til det nymodens fænomen, jernbanen; udstilling om Storebæltsforbindelsen og bygningen af tunnelen under bæltet; og en særudstilling med temaerne Interrail og Wagon Lits. Man kan klatre rundt i det meste.

Meget er interaktivt. Man kan styre signaler, starte modeltog, spille computerspil og opbygge toganlæg, og for børnene er der en Børnebanegård på balkonen, modelleret efter den tidligere udgave af Odense Banegård med en kommandopost, hvorfra man kan styre togtrafikken.

Kerteminde er i efterårsferien fuld af fine attraktioner, men er der plads til en udenbys tur, er Danmarks Jernbanemuseum, der ligger i tilknytning til Odense Banegårds Center, en fascinerende mulighed, der taler til alle generationer – og i efterårsferien kan man desuden komme ud at køre med veterantog. Pas på med at tro, at det taler til de unge. Det er mest til ældres nostalgi, for når toget er godt af sted, og der er gået ti minutter af den time, turen tager, kommer det forventningsfulde spørgsmål: – Og hvad så?

-up

 

Kategori Anmeldelser, Generelle nyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »


Mange golfbaner

fredag, 12. august, 2016

Mange dejlige Golfbaner

Vi har haft travlt med at anmelde golfbaner og golfklubber i år. Odense Eventyr, Ebeltoft, Hedensted, Holmslands Klit, Henne Strand, HCA Golf og nu venter Sindal i den kommende uge. Fælles for banerne er, at uanset om de er klub- eller privatejede, er de værd at spille og har hver deres styrker og særpræg.

DSC_1882

Ebeltoft

Ebeltoft er en bane, man elsker eller elsker at hade, ren kult. Odense Eventyr har tre dejlige sløjfer og er utroligt velholdt. Hedensted havde fantastisk service og masser af forår´. Holmslands Klit snoede sig rundt mellem sivbeplantninger og søer og havde et fantastisk klubhus, og den ene nihuls-sløjfe var meget svær. HCA med sine 40 firbenede fåre-greenkeepere, sine spikes, sit linkspræg og den flotte restaurant ligger ud mod et nyt utroligt vådområde, der er naturgenoprettet, og Henne Strand havde ikke mindst sit fantastiske hul 3 og en service uden lige.

Udsigt til vådområdet fra hul 4

Udsigt til vådområdet fra 4. hul på HCA Golf

Jeg har allerede i Golfbladet skrevet om Sindals popularitet og særpræg, og nu venter vi utålmodigt på at spille banen og bagefter bo på Aalbæk Gamle Kro, som Ulla driver på 33. år, alene efter hendes mands død i 2000. Imponerende.

Jylland/Fyn byder os golfspillere på meget!

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »


Island rundtmed turisme og golf

onsdag, 27. juli, 2016

Mette og jeg har i samarbejde med Team Island, Torben Rasmussen, været på tur Island Rundt og spillet eller været på otte forskellige golfbaner under vejs.

DSC_2226

Udsigt ved Tingvallasletten

Denne blanding af turisme og golf er fantastisk, og man oplever utrolig meget som turist, også mens man spiller golf.

Vi kørte landet rundt, stort set kun via hovedvej 1, men med et par vigtige afstikkere, ikke mindst til Whale Watching i Husavik, hvor der også var en meget spændende ni huls golfbane. Store turistoplevelser var fx også Gulfoss, Geyser og Strokkur, Tingvallasletten, hvor kontinentalpladerne driver fra hinanden med 2 cm om året, Vestmannaeya etc. etc. Det hele vil blive beskrevet i et eller flere af Golfbladets kommende numre.

SA_feedingparty2

Whale Watching i Husavik

De baner, vi spillede, var Kidjaberg, Vestmanna, Egilstadir, Akureyri (midnatssolgolf), Borganes og Akranes, mens vi lavede grundige studier af Husavik og saudarkrokur. Bortset fra Egilstadir er det alt sammen baner, vi kan anbefale – som vi kan anbefale hele turen.

DSC_2270

Problemet for den, der vil til Island, er, at alt stort set er udsolgt i 2017 og godt på vej i 2918, og man skal ikke regne med at kunne tage op og bare køre rundt og finde logi. Det gjorde en familie på fire, der endte med at måtte køre 300 km ad små veje for at finde det logi, det lykkedes at finde til sidst af en meget beredvillig receptionist.

Mange af værelserne er dog forhåndsbooket af rejseoperatører, så der er gode muligheder endnu gennem dem, og Torben Rasmussen, der har skrevet Politikens ‘Rejsen går til Island’ og er født på øen, ved ALT om det hele og sammensætter de rene eventyrrejser.

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »


Porto Santo, Agadir, Hannover, Malmö, Island

torsdag, 16. juni, 2016

hul 14 og 15 med kløft

 

 

 

 

 

 

Hul 14 og 15 på den eventyrlige Seve Ballesteros-bane på Porto Santo

Der er fuld gang i rejse- og skriveaktiviteterne. I år har vi først været på en uforglemmelig tur til Porto Santo, hvor vi tager hele familien med tilbage i oktober. Derefter har vi været en uge i Agadir til DA Masters med GreenTime, vi har spillet to baner ved Hannover i Tyskland og Hinton Golfs tre baner ved Malmö. Desuden har vi spillet skønne danske baner som Ebeltoft, Hedensted og Holmslands Klit, og nu skal vi til Island i ti dage, hvor vi skal opleve den helt eventyrlige natur, som for mig har været mit livs oplevelse tilbage i 1979(!). Desuden skal vi spille fem af de 15 18 huls-baner, som sagaøens 230.000 indbyggere imponerende har at boltre sig på.

Det bliver det rene eventyr.

Kategori Generelle nyheder, Golfnyheder, Rejser | Ingen har kommenteret »