Turistattraktioner

Fredag er brunsvigerens dag

torsdag, 10. oktober, 2019

– også i Kerteminde

 

 

Fænomenet er opfundet af Erik Nielsen, journalist på Radio Fyn. Bl.a. fordi brunsvigeren er en vigtig del af fynsk identitet. Hvor mange fynboer i eksil i Sjælland, Jylland eller andre fjerne lande har ikke sat himmel og jord i bevægelse for at få en brunsvigermand/dame til deres fødselsdag fra deres hjemlige yndlingsbager, så det blev en rigtig fødselsdag?

Brunsvigeren er også blevet lovprist i fynske revynumre, så det var logisk, at den måtte få sin egen dag – og egen bog, for Erik Nielsen har skrevet bogen om brunsvigeren, der søsættes i år.

 

 

Fra starten fejredes brunsvigeren på Radio Fyn. Nu fejres den på hele Fyn. Du kan få brunsviger på Radio Fyn fra kl. 15, men da har du allerede kunnet forlyste dig fra morgenstunden i Kerteminde.

Langegades Bageri  uddeler smagsprøver hele dagen. Der er rabatpris på alle størrelser brunsviger, og der er konkurrence, hvor man kan vinde den nye brunsvigerbog.

Clausens Efterfølgere har smagsprøver og rabatter. Hver tiende solgte brunsviger udløser en bonus på en ekstra. Hver 25. får et gavekort på en brunsvigermand/dame, men nok så vigtigt er det, at der er ca. 25% rabat på gavekort på brunsvigerdrenge/piger, som kan indløses i hele det følgende år.

 

Et eksempel på, at to fødselarer kan få fælles brunsvigerperson.

 

– Brunsvigerens dag var helt vild sidste år. Vi bagte og bagte og solgte mere end 200 af de runde brunsvigere, fortæller Jesper Larsen.

I SuperBrugsen er der godt 50% rabat på en brunsviger, og der bliver mulighed for at få smagsprøver hele dagen.

Det er i hvert fald ikke bageriernes skyld, hvis nogen kerteminder får en brunsvigerfri fredag.

Kategori Generelle nyheder, kultur, Turistattraktioner | Ingen har kommenteret »


Experimentarium – det perfekte udflugtsmål

mandag, 29. januar, 2018

Experimentarium – det perfekte udflugtsmål


Experimentarium – bliv indesluttet i din egen kæmpeboble

 

Interaktive sansninger, eksperimenter, fysisk aktivitet, sæbebobler, højdespring og meget andet på Experímentarium i Hellerup

Lys, energi, sæbebobler, trisser og taljer er bare fulde af fantastiske fænomener, som overrumpler, når man møder dem på Experimentarium i Hellerup, der er det perfekte udflugtsmål for alle aldersgrupper.

Voksne sætter sig ikke og taler indbyrdes i cafeteriet eller det store fællesrum, hvor man kan spise sin egen medbragte mad og drikke. De placerer deres frakker og tasker og begiver sig på eventyr selv eller sammen med de generationer, de har med.

Hvordan hænger verdenshandelen sammen? Lær det i Havnen, hvor man kan sende skibe rundt i verden og se, hvilken omsætning og indtjening man får.

 


Experimentarium – lær at forstå verdenshandelen

 

Er du til forbløffende forsøg, hvor nogle giver overraskende lys, andre udløser høje knald, og atter andre får ting til at skifte facon eller farve, så kan du opsøge det i Fantastiske Fænomener. Hvis ikke du har været i Experimentarium, er du næsten med garanti ikke klar over sæbeboblers karakter. Det kan du få alt at vide om i sæbebobleshow, hvor man først gennemgår de mere spektakulære ting, sæbebobler kan, og derefter kan de, der ikke er videnskabeligt interesseret, forlade rummet, mens de videbegærlige bliver eksperter.

Man kan komme i en interaktiv oplevelsesbiograf; man kan høre om opfindelser i Opfindelsernes Hus; man kan studere fysiske fænomener i praksis i Cirkus Fysikus; man kan studere lysfænomener i Lyslabyrinten eller begive sig ind i Sansetunnelen og udfordre samtlige sine sanser; eller man kan få lektioner i hjertemassage eller energi og puls.

 


Experimentarium – klar til at hoppe

 

Alt opfordrer til interaktivitet. Også de mange steder, hvor man kan danne hold og fx forsøge at være bedst til at hoppe højt. Efter første forsøg får hvert af de fire medlemmer af et hold at vide, hvor højt han/hun hoppede, og så er der gode råd til, hvordan man kan hoppe højere, før næste forsøg, der altid giver bedre resultat.

Normal åbningstid er 10-17, og man kan roligt planlægge at være der den fulde tid. Desuden kan man spare tid ved at købe sin billet på forhånd på nettet – eller ved at have årskort. Det kommer vi tilbage til.

Mad og drikke

En af de ting, der gør Experimentarium ideelt, er, at man kan tage sin egen mad og drikke med. Man kan også købe den i en café, men lad det være sagt med det samme, at den lasagne, vi oplevede, var uspiselig, selv efter ombytning. Den havde stået for længe under varmelampe og var blevet knaldhård, men det er ens egen mad jo aldrig!

Vil man evt. fejre en børnefødselsdag, kan man det. Man kan sågar få sit eget bord eller sit eget hjørne i det store opholdsrum, og personalet er tip-top-serviceminded.

Alle slår et smut igennem butikken, hvis priser ikke er specielt rørende, men hvor man kan få mange ting, man ikke har set før. Fx kan man købe de sugerør, som renser forurenet vand, før det når munden, og som har været så vigtige i mange udviklingslande. Man kan få droner, robotter, usædvanlige spil, figurer etc. Man kan med sikkerhed finde en original gave til den næste i familien, der har fødselsdag.

Entreen er 195 kr. for voksne og 115 for børn, men bemærk, at priserne på årskort er 430/255 kr., så allerede ved tredje besøg har man sparet, og har man været der en enkelt gang, vil i hvert fald de unge tilbage, hvad enten det er for at lege, eksperimentere eller simpelthen at overraskes.

 


Experimentarium – sæbebobleorgie før lukketid

 

Der er tænkt over alt, og det gælder også en ting som at sikre, at publikum kommer ud til lukketid. Man sørger simpelthen for, at der foregår noget særligt spændende lige ved udgangen, når folk helst skal af sted kort efter!

Afsluttende bør nævnes Experimentariums website, der er appetitlig, let at navigere på og har alle relevante informationer.

Mange har formentlig besøgt det tidligere Eksperimentarium, der for så vidt var meget spændende, men halløj, hvor er alt blevet mere elegant, indbydende og gennemført, efter at en brand gjorde renovering nødvendig, og stedet blev genåbnet i januar for et år siden.

Kategori Anmeldelser, Turistattraktioner | Ingen har kommenteret »